ЗРЕПОК поклања ђацима средњобанатских школа штампане уџбенике Фондације Алек Кавчић
Zrepok

Зрењанински пословни круг – ЗРЕПОК који окупља пословне људе и менаџере Средњoбанатског округа и града Зрењанина у сарадњи са Фондацијом „Алек Кавчић” расписао је јавни позив за даривање бесплатних штампаних уџбеника ђацима припадајућих школа.

Јавни позив расписан је за уџбеничке комплете за други и шести разред основне школе, чији је реизбор у току. На овај јавни позив могу да се јаве све основне школе Средњoбанатског округа.

Циљ овог јавног позива је побољшање квалитета образовања, подстицање мотивације за учење, промоцијa једнаких могућности и смањење финансијских оптерећења породица, нарочито имајући у виду да комплети уџбеника за основну школу за шести разред достижу и цену од више од 20.000 динара, а за други разред се крећу и до 15.000 динара.

Како би ђаци добили бесплатне уџбенике, школе Средњобанатског округа могу поднети пријаву путем електронског обрасца који се може преузети на сајту ЗРЕПОК-а кликом ОВДЕ.

Сви штампани уџбеници Фондације „Алек Кавчић” које удружење ЗРЕПОК поклања ђацима имају решења Министарства просвете Србије за употребу у настави и део су каталога уџбеника за основну школу које објављује Министарство просвете.

Сви уџбеници „Фондације“ писани су по важећим Плановима и програмима наставе и учења и садрже све садржаје који воде ка исходима предвиђеним планом и програмом. Такође, ови уџбеници су израђени по високим техничким и графичким стандардима и штампани на квалитетном папиру.

Бесплатни уџбеници Фондације „Алек Кавчић” могу да се прегледају и преузму у ПДФ формату на интернет страници БЕСПЛАТНА БИБЛИОТЕКА.

Уџбенике у штампаној форми учитељи и наставници могу да наруче путем сајта КУТАК ЗА НАСТАВНИКЕ и бесплатни примерак штампаног издања стиже на адресу коју су назначили.

Осим бесплатних уџбеника у ПДФ формату и најповољнијих штампаних уџбеника у земљи, Фондација има и уџбенике у електронском облику, који су потпуно бесплатни.

Фондација „Алек Кавчић” пружа подршку у раду наставницима који додатне материјале за наставу могу преузети у Кутку за наставнике, али и награђује најбоље, најкреативније и најпожртвованије наставнике јер је установила награду ПРОСВЕТИТЕЉ.  

Фондација „Алек Кавчић” искрено се захваљује члановима удружења ЗРЕПОК што су препознали напоре које Фондација улаже како би омогућила квалитетније и бесплатно  школовање за сву децу Србије и што су се приукључили овој нашој мисији.

© 2024 Фондација Алек Кавчић – Сва права задржана