ФОНДАЦИЈА АЛЕК КАВЧИЋ И ТИКА СТАНИЋ ВАС ПОЗИВАЈУ НА

БЕСПЛАТНЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА ДЕЦУ У КАПЕТАН МИШИНОМ ЗДАЊУ

Сваког викенда, у оквиру позоришта „Театријум“ у Капетан Мишином здању, бесплатне представе за децу и њихове родитеље.

Најмлађи љубитељи позоришта и њихови родитељи и овог лета ће моћи да уживају у бесплатним представама за децу, речено је на конференцији за новинаре одржаној поводом почетка нове сезоне у позоришту „Театријум“.

Од 1. јула па до краја августа, са почетком у 11 часова, сваког викенда за децу и њихове родитеље биће организоване представе у дворишту Kапетан Мишиног здања, на Студентском тргу. Пројекат се реализује захваљујући сарадњи „Фондације Алек Kавчић“ и позоришта „Театријум“, чији је оснивач глумац Тихомир Тика Станић.

У суботу 1. јула, са почетком у 11 часова, биће изведена прва представа „Мали Принц“ Антоана де Сент Егзиперија, у драматизацији Ирене Парезановић.

Позориште „Театријум“ организује и свакодневне вечерње представе за одрасле, са почетком у 21 час. Сезону отвара позориште „Дадов“ са представом „Родитељи“ рађеној по мотивима драме „Бог масакра“ Јасмине Резе, која ће бити изведена у суботу 1. јула, са почетком у 21 час.

Професор Александар Kавчић је, говорећи на конференцији за новинаре, нагласио да „Фондација Алек Kавчић“ већ другу годину у „Театријуму“ организује бесплатне викенд преставе за најмлађу публику. Он је напоменуо да је Фондација ове године за младе гледаоце припремила и посебно изненађење.
– Посетиоци дечијих представа добиће и посебне флајере на којима ће моћи да нацртају део из представе коју су гледали. Такође, ту су и питања о представи на која ће моћи да одговоре и тако родитељима пренесу своје утиске. Мислимо да је јако важно да децу од најранијих дана учимо да размишљају и причају о представама које су гледали – рекао је Kавчић и напоменуо да се Фондација залаже за квалитетно образовање, а део образовања је и култура.

Говорећи на конференцији за новинаре глумац Тика Арсић изразио је задовољство што може да најави трећу сезону ове летње позоришне сцене, која се, као и претходних година одржава од 1. јула до 31. августа. Он се посебно захвалио ректору Београдског универзитета што је омогућио да и ове године заживи летња позорница у центру града.

Ректор Београдског универзитата проф. др Владан Ђокић је истакао да му је посебно задовољство што се и ове године у дворишту зграде Ректората, која има културно историјски значај, одржава ова позоришна манифестација и напоменуо да су све представе бесплатне за студенте Београдског универзитета.

Kако је најављено, љубитеље позоришта и ове сезоне чекају бројне премијере, али и представе глумачких бардова као што су: Петар Божовић, Брансилав Зеремски, Дубравко Јовановић, Елизабета Ђоревска и многи други.

Бесплатне представе за децу обезбедила је Фондација Алек Kавчић, док је цена карте за вечерњу представу 1.200 динара. За студенте Београдског универзитета улаз на представе је бесплатан, а цена улазнице за пензионере износи 900 динара.

© 2024 Фондација Алек Кавчић – Сва права задржана