УСТАНОВЉЕНА НАГРАДА ПРОСВЕТИТЕЉ ЗА ИЗУЗЕТНЕ ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ
Pros2

Фондација „Алек Кавчић“ покенула је прву Српску наставничку награду „Просветитељ“. Прво место на овом такмичењу најбољих васпитача, учитеља и наставника Србије доноси 1.000.000 динара, али и отвара врата за учешће на светском такмичењу просветних радника „Global Teacher Prize“.

Осим за освајање главне награде, учесници конкурса се могу такмичити у још четири категорије, а укупни наградни фонд износи 1.300.000 динара.

На конкурс могу да се пријаве васпитачи, учитељи и наставници из формалног образовања, али и ментори, тренери, радионичари, рекреатори и аниматори из неформалног образовања. Да би били део овог такмичења, учесници треба да испуне најмање седам услова.

Pros3

Представљајући новоустановљену награду „Просветитељ“ и њен наградни фонд, професор Александар Кавчић је истакао да је ова награда покренута да би се нагласило колико је наставничка професија изузетна и позвао је све заинтересоване да се пријаве на конкурс и на тај начин упознају јавност са својим радом и постигнућима.

„Позивам запослене у предшколском, основношколском, средњошколском образовању, како у формалном, тако и у неформалном, да се пријаве за овогодишњи конкурс“, рекао је проф. Кавчић на конференцији за новинаре и додао да свако ко жели лично да се пријави то може учинити попуњавањем формулара на сајту Просветитељ.

Pros5

Како је објаснила учитељица Жељана Радојичић Лукић, чланица организационог тима награде Просветитељ, неће само личне пријаве бити разматране, већ свако ко мисли да познаје изузетног просветног радника, васпитача или инструктора, који помера границе у својој професији, може ту особу да номинује за награду.

Све номинације би требало да буду обављене до 15. априла, личне пријаве до 15. маја, док ће одлуку о полуфиналистима жири саопштити до 15. јуна.

Pros4

Осим Жељане Радојичић Лукић у организационом тиму су и професор развојне и образовне психологије Филозофског факултета Универзитета у Београду Александар Бауцал, један од најбољих наставника света, професор енглеског језика из Параћина Борко Петровић и професорска српског језика и књижевности из Ковачице Јелена Лукић.

Више о пропозицијама, роковима и наградама прочитајте на сајту ПРОСВЕТИТЕЉ.

Пријавите се или пријавите изузетног просветног радника за прву српску наставничку награду Просветитељ, јер ЗНАЊЕ ЈЕ ВАЖНО!

© 2024 Фондација Алек Кавчић – Сва права задржана