Чекамо вас у Театријуму!

Нова сезона летњег позоришта „Театријум“ најављена је у четвртак, 27. јуна, на конференцији за новинаре. У прелепом амбијенту дворишта Ректората Београдског универзитета (БУ) у капетан Мишином здању, присутнима су се обратили оснивач позоришта „Театријум“, глумац  Тихомир Станић, оснивач „Фондације Алек Кавчић“ проф. др Александар Кавчић, проректор БУ проф. др Дејан Филиповић и композитор Влада Јеленковић.

KZS1
Тихомир Станић, проф. др Дејан Филиповић, проф. др Александар Кавчић и Влада Јеленковић

„Фондација Алек Кавчић“ је и ове године спонзор представа за децу које ће бити игране на сцени „Театријума“, у дворишту капетан Мишиног здања, у Улици Вука Караџића 1, сваког викенда, током јула и августа, са почетком у 11 часова.

Говорећи о овогодишњем програму, професор Кавчић је изјавио да ће најмлађа публика бити у прилици да погледа 17 представа од којих и две премијере. Представе су намењене публици школског узраста.

– У „Фондацији Алек Кавчић“ сматрамо да је култура важан део образовања. Драго нам је што смо у прилици да у сарадњи са „Театријумом“ већ трећу годину организујемо бесплатне представе за децу. За мале посетиоце ове године смо припремили и стрип, који им остаје као успомена на посету позоришту, а који ће моћи да обоје. Из стрипа ће моћи да науче и нешто о лепом понашању у позоришту – рекао је проф. др Кавчић.

strip
Стрип: Позоришни бонтон

Кавчић је позвао одрасле да у име малих гледалаца попуне формулар који се добија уз флајер са стрипом и убаце га у кутију на излазу из позоришта.

– На крају сезоне, последњег викенда у августу биће извучена имена деце, добитника вредних награда – рекао је проф. др Кавчић.

Проректор БУ,  професор Филиповић истакао је да му је посебно драго што ће најмлађа публика бити у прилици да се можда и први пут упозна са позориштем баш у дворишту Ректората, кровне установе Универзитета, а који ће једног дана и сами похађати.

Глумац Тихомир Станић је напоменуо да верује да ће се међу овом младом публиком наћи и део оних који ће се баш овде заљубити у позориште и можда једног дана наступати на истој овој позорници.

Прва дечја представа у овој сезони „Колико зрнаца до шаха“ биће изведена у суботу 6. јула, с апочетком у 11 часова. Цео овогодишњи репертоар может епогледати ОВДЕ.

KZS2
Тихомир Станић рецитује „Плави жакет“ Душана Радовића

Програм за одрасле у овој позоришној сезони  почиње ревијалним програмом „Београде добро јутро“ у недељу 30. јуна. Глумци Тихомир Станић и Владан Гајовић ће рецитовати дела Душана Радовића, а рок ветерани, на челу са Владом Јеленковићем, извешће хитове из шездесетих и седамдесетих година прошлог века.

Представе за одрасле ће се играти свако вече са почетком у 21 h, а репертоар ових представа можете погледати ОВДЕ.

Добродошли у позориште!

 

© 2024 Фондација Алек Кавчић – Сва права задржана