Поклањамо вам Божићни концерт

Фондација „Алек Кавчић“ и Школа за музичке таленте из Ћуприје поклањају вам Божићни концерт!
Концерт ће бити одржан 7. јануара, са почетком у 12 часова у Великој дворани Задужбине Илије М. Коларца, на Студентском тргу број 5, у Београду.

pozivnica

Дела Чајковског, Шостаковича, Штрауса млађег и старијег, као и домаћих композитора изводи Велики оркестар Школе за музичке таленте, под диригентском палицом Николине Нике Ковачевић.
Оркестар ученика употпуњују студенти Факултета музичке уметности у Београду и Департмана музичке уметности из Новог Сада, као и чланови професионалних уметничких ансамбала.
Ваше бесплатне карте за концерт можете преузети на билетарници Коларца.

Veliki orkestar Skole za talente1

Идеја за Божићни концерт родила се из пројекта „Деца деци“, који је развијен у оквиру израде бесплатних уџбеника музичке културе за основну школу, Фондације „Алек Кавчић“.

Ученици Школе за музичке таленте извели су композиције за гудаче које су предвиђене планом и програмом разредне и предметне наставе музичке културе. Ученици који користе уџбенике Фондације њихово извођење могу послушати путем QR кодова који се налазе у уџбеницима.

Диригенткиња и вокална солисткиња Николина Ника Ковачевић је уз помоћ пијанисте и аранжера Ивана Алексијевића извела дела која су за предмет Музичка култура планом и програмом предвиђена за певање и слушање. Ученици који користе уџбенике Фондације у прилици су да путем QR кода чују вокално и вокално-инструментално извођење композиције, а потом да исту ту композицију изведу уз помоћ инструменталне матрице.

Када су у питању уџбеници у електронском облику, композиције су обогаћене видео клиповима и рађене су у форми караока.
Уџбенике Фондације „Алек Кавчић“ који имају решења Министарства просвете за употребу у настави можете прелистати и преузети путем линка у нашој бесплатној библиотеци.

© 2024 Фондација Алек Кавчић – Сва права задржана