УСПЕШНА ГОДИНА ФОНДАЦИЈЕ АЛЕК КАВЧИЋ

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ И РАДОСТ ЗА СВАКО ДЕТЕ

Само током 2023. године захваљујући сарадњи са издавачким кућама „Архикњига”, „Диофант”, „New Age Publishing” и „Нова школа”, Фондација је приредила 20 нових бесплатних уџбеника за основну школу. Ученицима и наставницима је омогућено да могу бесплатно да приступе 41 новом интерактивном уџбенику које могу да користе у настави, тако да се укупан број дигиталних уџбеника попео на око 70. Сви уџбеници имају решење Министарства просвете Републике Србије за употребу и увршћени су у каталог уџбеника који се користе у редовној настави.

Profesor Aleksandar Kavčić u obilasku škola

Плодна сарадња са запосленима у просвети остварена је и захваљујући платформи „Кутак за наставнике”, која је почела са радом почетком 2023. године. У овом Кутку просветни радници могу наћи додатне материјале који су им неопходни за наставу, али и разменити професионална искуства.

Број ученика који користе уџбенике које је обезбедила Фондација расте из године у годину. Истовремено, расте и број донатора који се прикључују акцијама Фондације. Компаније као што су Фрувита, Модна кућа МОНА, Суперлаб… и ове године су донирале штампане уџбенике ђацима у мањим градовима и селима Србије или финансирале појединачна издања уџбеничких комплета.

udžbenici se koriste u školama

Фондација је посебно поносна на традиционалну донаторску акцију коју последње четири године спроводи са Математичком гимназијом из Београда. И ове године заједно су донирали 20 рачунара, а по пет рачунара добили су ученици у основним школама у Банатском Карађорђеву, Српској Црњи, Дежеви и Памбуковици.

Фондација је била спонзор и Летње школе младих математичара, која је током августа одржана у Чачку, а коју је похађало нешто више од 80 ученика од 3. до 8. разреда, из целе Србије.

Ни током школског распуста најмлађи суграђани и школарци нису били заборављени. У сарадњи са позориштем „Театријум” Тике Станића, које сваког лета заживи у дворишту Капетан Мишиног здања у Београду, Фондација је организовала бесплатне викенд представе за децу. Само током јула и августа више од 4.000 малих и великих посетилаца је угошћено, а најмлађи љубитељи позоришта слали су цртеже настале по мотивима из представа, па је њихов труд и награђен вредним поклонима – издањима Фондације.

Besplatne predstave za decu tokom leta 2023

Цео текст можете погледати на сајту Доброчинитељ кликом на Успешна година Фондације „Алек Кавчић” – ДОБРОЧИНИТЕЉ

© 2024 Фондација Алек Кавчић – Сва права задржана